lauantai 14. maaliskuuta 2015

Home made sushi ohjeet



Heippa!

Mä rakastan sushia. Ihan hirmuisen paljon tykkään lohi- ja avocadonigireistä. En niinkään ole makien ystävä, mutta toki nekin menee, jos muuta ei ole tarjolla.

Me haemme usein eräästä japanilaisten herrojen pitämästä sushi-ravintolasta annokset mukaan, mutta eilen päätin kokeilla itse tehdä nigirit. Eli home made sushi!
Mietin pitkään, että mikä mua tuossa hommassa eniten "pelottaa" ja tulin siihen tulokseen että se lohen oikein leikkaaminen oli suurin pelko.



Oli muuten ihan turha pelko! Lohibiusoista tuli aivan mahtavia ja ihan itse sain päättää niiden paksuuden sekä koon. Mä itse tykkään hieman paksummista ja kookaammista lohipaloista enkä mistään ohuista siivuista.



Myös mua toki mietitytti se riisi. Miten saan siitä ihan oikeanlaista kamaa...? Hienosti sain, kun seurasin ohjeita silmä kovana.

Mä tein teille tänne ohjeet, millä jopa ensikertalainen onnistuu itse tehdyn sushin (nigirin) kanssa!



Home made sushi Ladymaiseen tapaan!


sushiriisi 1pkt

riisiviinietikka (valmiiksi makeutettu) 4rkl

n.500g lohta

pari avocadoa

wasabitahnaa 



Sushiriisi

- Huuhtele riisi siivilässä

-Laita riisi kylmään veteen 20 minuutiksi seisomaan

-Valuta riisistä kylmä vesi pois 

-Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan

-Siirrä valmis riisi kattilasta kulhoon ja lisää riisiviinietikka riisikerrosten väliin
(1/4 riisiä ja riisiviinietikka, 2/4 riisiä ja riisiviinietikka...)

-ÄLÄ sekoita voimakkaasti, kääntele riisiä varovasti, muuten se menee mössöksi

-Levitä riisi leivinpaperille jäähtymään (jäähtyy nopeammin, kun kulhossa)



Lohi

-Homman avainsana on terävä veitsi, eli teroita veitsi

-Poista lohesta ruodot ja nahat

-Leikkaa lohesta sopivia paloja (googlaa leikkaustapa)

-Laita lohipalat jääkaappiin siksi aikaa, kun teet riisipallerot



Avocado

-Leikkaa avocado pituussuunnassa ja poista kivi

-Ota ruokalusikalla avocadon puolikas kokonaisena irti

-Leikkaa puolikkaasta avocadosta sopivia paloja

-Toista sama toiselle avocadon puolikkaalle



Riisipalleroiden valmistus

-Varaa pieni kulhollinen vettä, missä voit kastaa kädet välillä, että riisi ei tartu käsiin

-Ota jäähtynyttä riisiä kostutettuihin käsiin ja pyörittele sopivan kokoinen pallero

-Muokkaa pallerosta pitkulainen 

-Laita lautaselle ja tee koko riisille sama homma



Nigirin kokoaminen

-Ota wasabitahna, riisipallerot, kala- ja avocadopalat esille

-Sivele ihan vähän riisipalleroiden päälle wasabia 
(mä laitoin vain lohinigireiden riisipalleroihin wasabia)

-Laita lohi- ja avocadopalat riisien päälle



Tärkeitä huomioita:

-Pese käsiä usein!

-Katso, että työvälineet on kunnossa (veitsi terävä yms.)

-Anna riisin jäähtyä rauhassa, muuten kala voi alkaa "käymään" riisin päällä 
(ruokamyrkytysvaara)



Ei muuta, kun nauttimaan! 




Itse tein ihan liian isoja palleroita ja hieman täytynee vielä opetella tuon lohen leikkuuta, mutta pakko sanoa, että annan itselleni 9- tuosta suorituksesta! Koko perhe tykkäsi ja hoideltiinkin kaikki sushit napoihin heti. Mahtava viikonlopun aloitus siis!


Onko siellä muita sushi-faneja?




Löördaag terkuin,


Jonna





2 kommenttia:

  1. Täällä yksi sushiaddikti! Pari kertaa olen kotona tehnyt ja hyvin olen onnistunut. Seuraavan kerran olisikin tarkoitus tehdä sushia ensi perjantaina kun saan yövieraan. Lohinigirit ovat yksi minunkin suosikeistani. :) Hienosti onnistuit sinäkin sushien vääntämisessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistui kyllä ihmeen hyvin, olin itsekkin ihan ihmeissäni. :)
      Sushit ovat kyllä niin nam...

      Poista

Kaunis kiitos kommentista!