maanantai 29. syyskuuta 2014

Keittiömme musta-valko-harmaa ilme
Moro,

Kurkataanpa meidän keittiöön. Meillä on alakerrassa olohuoneen lisäksi keittiö, josta näkee hyvin olkkariin. Se onkin ihana ratkaisu, koska tykkään avoimesta tilasta.

Keittiö on aika kompakti, ei sinne mahdu mitään 8-hengen pöytäryhmää, mutta ei me sellaista tarvita. Meitä on kolme ihmistä ja jos vieraita tulee, niin sitten sovelletaan. :)

Keittiön tasot ovat harmaat, samoin välitilan laatat. Se passaa mulle hyvin, koska saan omat mustavalkoiset tavarani hyvin esille...

Mixu tykkää pitää tasot tyhjinä, mutta mä olen muutamat käyttötavarat jättänyt esille. Maustemyllyt, leikkuulaudat ja mortteli ovat käytössä usein, joten ne saivat paikkansa tasolta.

Myös tiskinurkkauksen kamat ovat esillä, kattiloita tulee välillä nimittäin tiskailtua käsipelillä.
Tiskikoneen päällä oleva taso on meidän kämpän heikoin lenkki! Siihen kertyy ihan uskomattomia määriä kaikkea kamaa. Milloin siinä on pinnejä, kolikoita, latureita, laskut/yms. ja milloin mitäkin. Olenkin siihen ostanut tuollaisen laatikon Ikeasta, jotta ilme pysyisi edes joskus siistinä...

Etsimme keittiöön pitkään sopivaa valaisinta ja löysimme mieluisan Artekilta. Golden Bell A330S on täydellinen valinta meidän uniikin ruokäpöytämme päälle.
Meidän keittiössä on yksi ns. ehjä seinä ja sen maalasimme liitutaulumaalilla. Siihen kirjoittelemme toisillemme tiedotuksia ja menot, koska välillä on hankala muistaa kaikkien harrastukset, työvuorot ja muut jutut. On toiminut meidän perheessä hyvin. :)

Keittiönpöytä on tosiaan uniikki. Se on minun lapsuuden kodistani (äitini ystävä teki sen) ja sen äärellä olen monet ateriat lapsena syönyt. Myös aika monet läksyt tehnyt.
Nappasimme pöydän meille mutsiltani, kun teimme tuolilöydön Kierrätyskeskuksesta. Löysimme tosiaan kuvassa olevat tuolit erittäin edullisesti Kierrätyskeskuksesta ja vanhan pöytämme kanssa ne eivät olisi sopineet.
Vaihdoimme sitten äitini kanssa pöytiä, hän sai meidän vanhan keittiönpöytäryhmän ja me saimme tuon ihanan pyöreän pöydän...
Nyt uniikin pöydän elämä jatkuu, kun meidän teinimme syö siinä ja tekee läksyjään.
Viikonloppuisin me syömme usein pataruokia, koska ne ovat niin helppoja. Viime viikonloppuna meillä oli padassa karjalanpaistia. Se onkin rakkaan aviomieheni bravuuri... :)

Sellainen meidän keittiö on. Kotoisa (okei, pari rehua voisi olla paikallaan) ja meidän näköinen. Toiminnallinen ja kompakti. Mä tykkään siitä, vaikka siellä ei olekkaan viimeisen päälle kaikkia hienouksia.


Mitäs te tykkäätte meidän tavallisesta kyökistä?Mukavaa päivää,


Jonna

(Postaus sisältää mainoslinkin.)

12 kommenttia:

 1. Toi lamppu on ihana! Mä olen miettinyt meidän keittiön riippuvalaisimia jo kaksi vuotta enkä ole saanut tehtyä päätöstä! :D Vaikeaa, kun niitä pitäisi tulla riviin neljä niin se on kuitenkin iso päätös :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietittiin kanssa tosi pitkään valaisinta, mikä onkin ihan järkevää. Edelleenkään meidän olkkarissa ei ole kattovalaisinta, kun emme ole löytäneet sitä oikeaa. Reilu kolme vuotta ollaan jo etsitty. ;)
   Kyllä se oikea (tai oikeat) tulevat sitten kohdalle. :D

   Poista
 2. Viihtyisä ja kodikas keittiö. Ruokaryhmä ja valaisin tuovat ripauksen kahvilahenkeä <3 Liitutauluseinä on tosiaan mahtava, meilläkin siinä on milloin mitäkin tärkeää ja vähemmän tärkeää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen itsekkin tosi tyytyväinen meidän kyökin ilmeeseen ja juurikin cafe-henkeä on haettu... :D
   Liitutauluseinä on kyllä ihan ehdoton, en vaihtaisi sitä enää pois.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se on nätti. Ja ihan täydellinen valaistus keittiöön... :)

   Poista
 4. Hieno kuva tuo valaisin ja liitutauluseinä!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos. Meidän mini family on todennut erittäin toimivaksi kyökin. ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!