lauantai 21. maaliskuuta 2015

Hyvä, paha sokeriHeippa!

Täällä ollaan kuulkaas valvottu koko yö. Johtunee varmasti vain siitä että olen tässä sairasteltuani saanut nähtävästi tarpeeksi unta. Mutta öisin on kivasti aikaa funtsia juttuja ja mähän olen funtsinut.
Nimittäin sokeria. Ja itseäni. Sekä meidän suhdetta.
Tänään mä meinaan jättää sokerin, meille tulee niin kun bänksit. Se aine saa mun kehon ihan tyhmään tilaan, olo on vetämätön ja tiedättekö, sitä valkoista kökköä tahtoo koko ajan enemmän ja enemmän...Ennen keliakiaa en tiennyt mistä mun väsymys johtui. Jätin silloin pois kaikkia juttuja, mm. sokerin. Puoli vuotta olin ilman sokeria ja voi kuulkaas, se olo oli mahtava (näin jälkikäteen mietittynä). Sitten kyseinen paholaisaine hiipi pikku hiljaa takaisin kiusaamaan mua. Ja nyt koko homma on levähtänyt siihen pisteeseen, että mun on pakko saada sokeria lähes päivittäin.
Jäätelöä, leivonnaisia, suklaata, karkkia (mä en edes tykkää kauheasti karkista), eli kaikkea shittiä!Mutta koska olen tämän taistelun ajatellut voittaa, niin päätin tehdä siitä julkisen taiston. Haastan itseni lopettamaan sokerin käytön ja seuraavan kerran kun sokeria saan ns. luvalla suuhuni työntää on se hetki kun Kaivarissa olevat helsingin Jäätelötehtaan kiskat aukeaa. Onneksi meiltä Kaivariin on matkaa aika reippaasti niin mä en ihan joka päivä sitten nuoku siellä jätskikiskan tiskillä. :)

Mutta entäs ne aseet tähän taistoon?
Niinpä...
Viimeksi mulla oli salaisena aseena stevialla makeutettu suklaa, semmoinen levy täytynee ostaa kaappiin t o d e l l a  pahoihin tilanteisiin.
Muuten täytän kaapit pähkinöillä/miniporkkanoilla ja muulla pienellä naposteltavalla.

Ja toivon parasta!

Onko sulla kokemuksia sokerin koukuttavuudesta ja siitä eroon pääsemiseksi hyviä vinkkejä?
Olisi nimittäin kaikki vinkkivitoset nyt aika jees. :)Eli seuraavan kerran kun mä laitan suuhuni sokeria, niin se on vain ja ainoastaan Helsingin Jäätelötehtaan jätskiä, Kaivarin kiskalta.


Toivottakaa onnea!


Jonna


6 kommenttia:

 1. On kyllä kokemusta sokerikoukusta! Hyh olkoon sitä sumuista olotilaa..
  Mulla on auttanut monipuolisen ruuan syöminen ja riittävästi. Heti aamusta asti kun pitää säännöllisen ruokarytmin yllä, niin verensokerikaan ei kerkeä laskea ''sokeria tänne heti nyt''-tasolle.
  Ja kotona pidän aina porkkanoita. Kyllä helpottaa kun rouskuttaa porkkanan menemään. :)
  Ja purkkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen noudattanut lähes orjallisesti jo pitkään tiukkaa ruokarytmiä, mutta silti ne herkut ujuttautuivat vain sinne salakavalasti. Ensin viikonloppuisin ja sitten jo viikollekkin. Nyt otin kunnon niskalenkin sokerista ja tänään on eka viikko ilman soksun huuruista elämää... :D
   Porkkanat ja purkka, niillä on hyvä mennä! Kiitos vinkistä.

   Poista
 2. Minunkin pitäisi pyristellä eron sokerista, mutta helppoa se ei tule olemaan. Jos vaikka huhtikuun yrittäisi tsempata, onhan se yksikin kuukausi parempi kuin ei mitään...
  Tsemppiä sullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen sokeriton hetki on hyvä. :D Pienin askelin vain... :)

   Poista
 3. 2 viikkoa vierotus oireita kun kestät niin jo alkaa helpottaan. Mutta älä pidä mitään "vara" makeaa jemmassa!!!!
  T. sokerihiiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta, ei pidä pitää varajemmoissa yhtään makeaa. :D
   Enkä edes ole löytänyt sitä stevialla makeutettua suklaata, buu!
   Eka viikko takana ja on kyllä "voittaja fiilis"!

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!