maanantai 3. marraskuuta 2014

Tähtiä olohuoneeseen
Hei,

Viime viikolla päätin kaivaa paperitähdet varastosta ja kiivetä sohvanreunalle niitä mallailemaan meidän olkkarin kattoon. Meillä oli viime vuonna makkarissa tähdet, mutta nyt tahdoin ne paikkaan jossa eniten aikaa vietetään, eli olohuoneeseen.

Teippailin muutaman tähden kattoon ja Mixu sitten porasi niille koukut seuraavana päivänä. Yhden tähden laitoin verhokoteloon koukulla, koska siinä on sähköjohto ja se on ainoa mihin laitoimme valon. Ja koska se sähköjohto on sen verran ruma, niin sen saa kätevästi nyt piilotettua verhon taakse.Moni tuttu on kauhistellut, että miten mä aloitan J.ii juttujen laiton jo nyt!? No, ei noi muutamat tähtöset mielestäni ole mitenkään kovin jouluisia. Tuovat kivasti valoa (okei, toi yksi tähti) tähän ärsyttävän pimeään vuodenaikaan. Muutenhan meillä ei ole edes talvisia sisutusjuttuja kaivettu esille. Saati niitä J.ii juttuja... ;)Meillä on duunipaikan vieressä ihana kukkakauppa, josta kipitän perjantaisin aina hakemaan oman perjispuskani. Viime perjiksenä matkaan lähti lempparikukkiani, eli liljoja. Pitkiä kauniita liljoja. Niistä leviää kotiin aivan mieletön tuoksu! On muuten ihan mielettömän ihanaa, kun työmatka on puolta lyhyempi ja kukkakauppa sattuu olemaan työpaikan vieressä. Elämän pieniä iloja. :)Meillä on tosiaan olkkarissa edelleen aika samanlainen ilme, kun kesälläkin. Seuraava siirto taitaakin olla muhkeampien tekstiilien kaivaminen kaapeista ja kynttilöiden lisääminen kokonaisuuteen. Niiden avulla siirrymme ns. talvisempaan sisustukseen. Eli ei pelkoa, mä en kaiva tonttuja vielä esille.

Vaikuttaako teillä vuodenajat sisutuksen ilmeeseen? Jos vaikuttaa niin miten?

Mä tykkään kyllä kovasti noista katossa roikkuvista tähdistäni. Ne tuo kivaa ilmettä tuonne nurkkaan.  Ja sitä valoa. Voi hitsi, että osaakin olla pimeää. Valokuvaaminenkin on ihan kamalaa, luonnonvaloa ei edes näe vuorokauden aikana kun muutaman hetken. Ja silloinkaan ei ole kotona.
Mutta en ole ainut joka samasta aiheesta kärsii. Saanen siis anteeksi kuvani, jotka eivät ole täyttä priimaa...

Tänään sain myös todella surullisia uutisia. Mun äiti oli vetänyt pannut polkupyörällä ja nyt hän on sairaalassa. Lonkka on murskana ja huomenna on leikkaus. Luojan kiitos hänellä oli kypärä päässä!
Jotenkin ihan käsittämätöntä, että just kun kaikki oli kerrankin hyvin, niin taas sataa skeidaa jostain niskaan. Onneksi mun mutsi on aikamoinen sissi, hän kyllä selviää tästäkin.

Nyt miettimään muutamaa sisustushommaa ja sitten aa-tuti-lullaa.Sateista maanantaita toverit,


Jonna

13 kommenttia:

 1. Joulutähdet roikkuvat jo täälläkin.

  VastaaPoista
 2. No nyt mä tykkään! Valkoisia liljoja, toi mieletön viltti ja ihana tähtirykelmä. Täydellinen kokonaisuus! Meilläkin on yksi iso valkoinen paperitähti, täytyy kaivella se jossain vaiheessa ikkunaan. Ei kyllä ihan vielä, vaikka tänään join ekan glöginkin. ;) Hei tosi kurjaa kuulla sun äidistä. :( Onneksi tosiaan oli kypärä päässä ja onni onnettomuudessa. Voimia teidän perheelle, toivottavasti leikkaus menee erinomaisesti ja äiti paranee nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. WHAT! Sä olet JO juonut glögiä ja minä (totaalinen jouluhöpsö) en ole edes ajatellut vielä koko glögiä. ;) Hyvä juttu, että sielläkin on pieniä "Lauramaisia" joulufiilistelyitä. <3
   Onni oli kyllä, että mutsilla oli kypärä! Leikkaus meni hyvin, mutta nyt tuleekin pitkä toipumisaika, kun jaloilla ei saa varata yhtään moneen viikkoon, että lantio/lonkka luutuvat. Toivottavasti mamma olisi kunnossa jouluksi, se olisi mulle paras joululahja.

   Poista
 3. Teille sopii nuo tähdet niin hyvin. :) Meilläkin oli jo hetken mustat tähdet esillä pojan synttäreissä, mutta otin tänään pois ja taidan laittaa valkoiset tähdet tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähdet ovat kyllä ihan mahtava juttu. Niillä saa helpolla pientä lisätwistiä sisustukseen. :)

   Poista
 4. Tuo tähtikokoelma on ihana! Haaveilin jo itsekin laittavani paperitähden ikkunaan, mutta en vielä kehdannut :D Aulassa on jo jouluvalot risumaljakossa! Paranemisia äitille, onneksi oli kypärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt nainen haet sen tähtesi ja laitat sen sinne ikkunaan! :D Jos se siellä muita haittaa niin jättäkööt katsomatta. ;)
   No onneksi joo oli se kypärä. Muuten olisi henki mennyt... Nyt hän on jo selvinnyt leikkauksesta, joten eiköhän tästä ala toipuminen.

   Poista
 5. Kauniilta näyttää! Minullakin tähdet roikkuivat katossa viime vuoden lopulla, taidan viritellä samanlaisen systeemin tänäkin vuonna. J-juttuja aion hiljalleen viritellä ympäri kotia sanoivatpa muut mitä tahansa. ;)
  Pikaista toipumista äiskälle! Ikävä juttu, mutta onneksi ei käynyt pahemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä ihanaa, että niitä joulujuttuja voi pikku hiljaa ripotella esille. Tuo arkeen kivaa iloa ja sisustukseen uutta. :)
   Onneksi ei tosissaan käynyt pahemmin. Ja onneksi hänellä oli se kypärä!

   Poista
 6. Ihanat tähdet, ja nythän on jo marraskuu ;))

  VastaaPoista
 7. mitä liljoja nuo ovat, noissa ei taida olla sitä sotkevaa hedettä?
  T

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!