keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Uusia tuulia elämässäniHellurei vaan,

Mä tuossa jokunen aika sitten kerroin, että elämääni osui "lottovoitto". Ja nyt on aika kertoa teillekkin enemmän asiasta.

Aloitetaanpas alusta.
Mä olen ollut pitkään eräässä suuressa pörssiyrityksessä töissä. Työni oli mielenkiintoista ja monipuolista, työkaverit olivat huippuja ja opin paljon alasta jossa työskentelen. Sitten alkoivat tiukemmat ajat. Vähennyksiä ja YT.itä, työtehtävien vaihtumista lennossa ja sen sellaista. Kyllähän te varmasti tiedätte mitä tarkoitan.
Ihmiset ympärillä alkoivat voimaan huonommin ja huonommin. Tuli irtisanomisia ja itkuisia kasvoja. Yritettiin taas kasata joukot ja jatkaa töitämme, kerätä palikat kasaan ja yrittää parhaamme. Meni kvartaali ja toinen. Sitten tuli taas viesti sähköpostiin, että organisaatiomuutoksia edessä. Ja tätä jatkui ja jatkui.
Jossain vaiheessa oma mieli vain luovutti. Mielenkiinto siihen itselle tärkeään työhön katosi. Ehkä se katosi siksi, ettei työ ollut enää sitä mitä sen piti olla.
Päivät kuluivat tehden parhaansa, mutta se ei riittänyt. Taas vähennettiin ihmisiä.

Viimeisimpien YT-neuvotteluiden aikana tajusin, että kyseisen yrityksen arvot eivät kohtaa omien arvojeni kanssa. Eivät enää.
Työssä olemme kuitenkin niin monta tuntia elämästämme, että eikö sen pitäisi olla sellaista jossa viihtyy, jonne on kiva mennä ja jossa on haasteita? Ihmisillä olisi hyvä olla, eikä tarvitsisi elää jatkuvassa ahdistuksessa tulevasta?

Päätin etsiä itselleni sellaisen työpaikan, josta voisin olla ylpeä, jonne voisin mennä hymy kasvoilla ja jossa työpanostani arvostettaisiin. Ja muutaman hetken etsinnän jälkeen se löytyi!
Laitoin hakemuksen, kävin haastattelussa ja niin se "lottovoitto" osui kohdalleni. Sain unelmien työpaikkani. Ja miksi kutsun uutta työpaikkaani "lottovoitoksi"?

Kyseinen yritys jossa tulen työskentelemään on perheyritys. Arvot kohtaavat omani. On kunnia päästä kyseiseen yritykseen töihin ja tiedän jo nyt, että tämä on paras päätös mitä olen pitkiin aikoihin tehnyt. Mulla onkin ollut hymy kasvoilla jo monta päivää, sen on myös huomannut kaikki läheiseni. Se on merkki, että näin asioiden pitikin mennä.

Irtisanouduin edellisestä työpaikastani tällä viikolla ja aloitan uudessa työssäni ensiviikon maanantaina.

Tottahan toki aina hyppy tuntemattomaan pelottaa, mutta me elämme täällä vain kerran. Miksi tekisimme asioita joista tulee paha mieli? Miksi emme yrittäisi parantaa omaa fiilistämme, pelkän puhumisen sijaan?
Sanoista tekoihin, se on hyvä motto ihan jokaisessa elämän osa-alueessa. Samoin, kun tauluni teksti:DO 
MORE 
OF 
WHAT 
MAKES 
YOU 
HAPPY

Lottovoittoaan iloiten,

Jonna 20 kommenttia:

 1. Onnentoivotuksia hurjasti lottovoiton takia! Niin se on, että täällä elellään vain tämä yksi kerta - ja jatkuvalla pahallaololla sairastuttaa itsensä ja loppupeleissä lähimpänsäkin. Ei missään työpaikassa olo aina ole auvoista, mutta jatkuva pahaolo kielii kyllä siitä, että jotain on pahasti vinossa.
  Upeaa, että sait rohkeuden lähteä - ja vielä upeampaa, että uusi paikka löytyi!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut uudesta, paremmasta työpaikasta ja tsemppiä tuleviin haasteisiin! Tällaisia kirjoituksia on aina niin kiva lukea! :)

  VastaaPoista
 3. Jee, onnea! Ihana postaus, juuri noin elämässä pitääkin tehdä :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa!! Paljon onnea uudesta työpaikasta.

  VastaaPoista
 5. Hurjasti onnea uudesta työpaikasta ja paremmasta arjesta :)

  VastaaPoista
 6. Wau, onnittelut rohkeasta päätöksestä! =)

  VastaaPoista
 7. Rohkea veto, onnittelut! Toivottavasti uusi työ saa hymyn huulille vielä vuosienkin päästä. :D

  VastaaPoista
 8. Oi ihanaa, ihan mahtava juttu! Iso onnenhalaus! <3
  Täälläkin on mahanpohjassa vähän sellainen fiilis, että noinkohan lottovoitto on osunut munkin kohdalle ;)

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtavaa!!! Iloitsen niin paljon sun puolestasi <3 Ja ihanasti kirjoitettu, sait hymyn aikaan kasvoilleni!! Onnea <3

  VastaaPoista
 10. Onnea uudesta työpaikasta! Rohkea päätös, joka kannatti :)

  VastaaPoista
 11. Hieno uutinen! Työ, jossa oikeasti viihtyy on näinä päivinä etuoikeus, josta kannattaa pitää kiinni! :)

  VastaaPoista
 12. Hyppy tuntemattomaan - se voi olla maailman paras asia. :)

  Paljon onnea uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea vielä tätäkin kautta! <3
  Työ on niin suuri osa ihmisen elämää että siellä on voitava hyvin. Muuten ei mistään tule mitään. Hyvä että keräsit rohkeutta hypätä uppoavasta veneestä! :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos, kiitos ja kiitos ihanaiset. Mä olen niin iloinen teidän kommenteista ja tsempeistänne. :)
  Huomenna se alkaa, uusi (työ)elämä.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!