torstai 28. elokuuta 2014

Maalin värisävyn pohdintaa makuuhuoneeseenMoikkelis koikkelis,

Jes, mulla alkoi viikonloppu! Ja sisustusfiilis on kutitellut masunpohjaa jo kunnolla, nyt on pakko päästä maalaamaan. Ja kohde olisi meidän nukkari, eli tuttavallisemmin makkari.

Meillä on tapetoitu makuuhuoneen päätyseinä silloin, kun muutimme tähän kotiin, eli vuonna 2011. Kolme vuotta olen sitä tapettia ihaillut, mutta nyt alkaa jo kyllästyttämään. Onhan tapetti kaunis, mutta vähän pliisu. Tai ehkä mä kaipaan vain enemmän syvyyttä tuonne nukkariin. Makuuhuoneemme on pieni, sinne olemme mahduttaneet 160x200 cm jenkkisängyn, sängynpäädyn ja yöpöydiksi Componibilit.
Katossa roikkuu kristallivalaisin ja yövaloina toimivat seinävalaisimet. Verhoja on reilusti, mm. pimentävät verhot, koska rakastamme nukkumista ja mieluiten pimeässä.Ihana kollegani Maria tekikin juuri samanlaisen ratkaisun omassa makkarissaan ja laittoi telan/siveltimen laulamaan, upeaa tulosta voi ihailla täältä. Hänen kuvat nähtyäni oma päätökseni seinämme maalaamisesta vain vahvistui. :)

Ainoa ongelma onkin nyt sen oikean värisävyn löytäminen. Tumma se on, mutta olisiko tummanharmaa parempi vaiko ihan musta? Kumpikin houkuttelee kovasti, joten tässä olenkin viime ajat kikkaillut kuvien kanssa ja miettinyt kumpaakin vaihtoehtoa. Tikkurilan sivuilla on mennyt ilta jos toinenkin, ja sieltä olen ideoita makkarin tulevaan muutokseen keräillytkin...
Ja jottei homma mene liian helpoksi, niin vielä värisävyn lisäksi pohdin pintaa, eli tahdonko karheaa vai sileää, kiiltävää vai mattaa...
Vaihtoehtoja riittää ja se hieman hidastaakin tämän projektin etenemistä. Niin ja tietysti pitäisi tapetti poistaa ja tehdä esikäsittelyt ja blaa-blaa-blaa.

Kokeilin tosiaan pikaisesti kuvanmuokkauksen avulla, että miltä se nukkari näyttäisi tummalla seinällä, tässä siis olisi mustalla:
Ja tässä harmaalla:
Sen verran olen asiaa jo tässä miettinyt, että jompi kumpi tuohon seinään tulee, joko todella tummanharmaa tai sitten musta. Ja tietysti valaisimet täytyy miettiä uusiksi ja ehkä uusia tekstiileitä ja kenties tauluja...
Ihanaa, kun sisustusinto pingottaa mielen näin iloiseksi!

Mitäs sanoo tuomaristo? Mitäs väriä laittaisitte meidän nukkarin päätyseinään?Mutta hei, mahtia torstaita kaikille, huomenna on perjis!


Jonna
(Kuvat lainattu: Tikkurila)

11 kommenttia:

 1. Eipä osaa tämä toisen ladyn raati asiaa ratkaista - kummatkin kun näyttävät hyviltä;) Miten olisi arpa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arpa olisikin ollut ihan hyvä, mutta mä vedin silti fiiliksellä ja kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli valitsin harmaan, mutta se on lähes musta. :D

   Poista
 2. Annan ääneni sävylle NCS S 6500-N :D ja himmeänä sisustusmaalina.

  Tämä voi olla puolueellinen mielipide ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin TODELLA pitkään tuota(kin) sävyä. Mutta voiton vei tuo 8500. :D

   Poista
 3. Ääni tumman harmaalle! Ja hei huomenna on onneksi perjis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma harmaa (okein lähes musta) voitti. ;)
   Ja onneksi todellakin huomenna on perjis.

   Poista
 4. Täältäkin ääni harmalla! Ja onnea uuteen blogiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmalla! :DDD HarmaallE :--) Painoin entteriä oikolukematta.

   Poista
  2. Voi kiitos! Kiva, kun tulit moikkaamaan. <3

   Poista
 5. Ääni harmaalle! :) musta olisi kyllä rohkea ja varmasti upea mutta harmaa antaa hieman enemmän pelivaraa.. ehkä ;) anyway, harmaan!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!