maanantai 13. huhtikuuta 2015

Musta saunaHeipsan,

En mä malta odottaa enempää! Ilolla siis paljastan mitä ollaan puuhasteltu täällä viime viikolla...
Me ollaan duunattu Mixun pyhättöä, eli saunaamme uuteen uskoon. Ei vanhassakaan saunassa ollut vikaa, mutta koska herran (ja mun myös) haaveissa on ollut savusaunamainen tunnelma niin saunamme sai mustaa väriä pintaansa.Ei toi homma kyllä ihan niin helppo ollut. Mixu aloitti vahaamaan lauteista Bloom.in vahalla joka on todella hyvää kamaa. Siinä riittää pigmenttiä, se on tarpeeksi paksua ja peittävää. Kerros sitä ja tulos on musta!

Seiniä varten kuitenkin kokeilimme Tikkurilan saunavahaa mustaksi sävytettynä. Ja voi terve mikä pettymys!
Kolme kerrosta on nyt noissa seinissä ja lopputulos on kaukana mustasta. Lisäksi se on sellaista litkua, että tämmöisellä hosu-pekalla meinasi litkut lentää sata kertaa yli laitojen...
Yllä olevasta kuvasta huomaa eron lauteiden ja seinän sävyeron hyvin.No, loppujen lopuksi olen tosi tyytyväinen tuohon tummaan saunaan. Jos meitä alkaa ärsyttämään toi sävyero lauteiden ja seinien kanssa niin kaapissa odottaa Bloom.in vaha. ;)Kiuas meillä on tässä menossa vaihtoon jossain vaiheessa, hra tahtoo kunnon kiukaan. Ja kyllähän mäkin tykkään visuaalisesti hieman erilasen mallisesta kiukaasta. :)Saunan somisteeksi laitoin kauniit tuikkukipot. Löysin ne tuossa jokunen kerta sitten kirppikseltä ja nyt ne löysivät täydellisen paikkansa. Rautakaupasta vain metalliketjua ja tuikkukipposet saivat kodin meidän mustasta saunastamme.Kyllä se vain muuttui savusaunamaisemmaksi. Nyt siellä on semmoinen fiilis kun saunalta tahdoinkin. Lämmin, rauhallinen ja ripaus historiallista tunnelmaa.Tässä vielä ennen-kuva mihin voi verrata...


Noh, eikö olekkin ihana? Vai olisitteko jättäneet alkuperäiseen kuntoon?Taidankin tästä lähteä saunomaan!

Jonna


10 kommenttia:

 1. Siis vau mikä muutos. Tykkään tummasta enempi, hieno muutos.

  VastaaPoista
 2. Todella onnistunut muutos!
  Tämä sauna-aihe on minulle hyvinkin ajankohtainen sillä juuri eilen sähkömies kävi asentamassa mulle uuden kiukaan (vanha oli rikki jo ostovaiheessa eikä minulle kerrottu...). Sain pitkästä aikaa saunoa omassa saunassa...joka on muuten myös mustalla maalattu edellisten asukkaitten toimesta. Mun sauna tosin on hyvin pimeä kun siellä ei ole ikkunaa ja pieni valo tummien lauteiden alla. Saunominen on ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kyllä hyvä väri saunassa. Laita säkin kynttilöitä roikkumaan, saat tunnelmaa ja valoa. :)

   Poista
 3. Hioitteko tai käsittelittekö jotenkin muuten seiniä / lauteita ennen vahaamista? Mistä ostitte vahan ja paljon maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pestiin lauteet ja seinät sekä vähän otettiin pintaa auki (hiomalla).
   Ostimme K-raudasta vahat;
   Bloom maksaa n.32euroa purkki, mutta isoon saunaan tarvitsee kaksi purkkia.
   Tikkurila maksoi vähän yli 20 egee.

   Poista
 4. Ehdottomasti hyvä muutos! Musta sauna on todella kaunis :)

  VastaaPoista
 5. Löytyipäs täältä ihana blogi ihanilla väreillä :) Hienoja nuo saunan tuikkulyhdyt!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, ihanaa että joku osaa arvostaa näitä kahta täydellistä väriä. ;)
   Noi lyhdyt oli ihan huippulöydöt kirppikseltä.

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!