keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Elämäni aakkoset
Moikka,

Nappasin Lauralta tänne flunssapäivän puuhasteluksi Elämäni aakkoset-klassikkopostauksen. On niin tylsää olla kotosalla, kun ulkona paistaa aurinko ja töihinkin on ikävä...
Onneksi on tämä blogi, täällä saa hengailla tartuttamatta muita, vaikka olisi kuinka kipeä.A - Aamu. Aamuisin en ole ihan parasta seuraa, ennen ensimmäistä sumppimukillista. Toisaalta jokainen uusi aamu on mahdollisuus, joten kyllä mä vähän silti tykkään niistä.

B - Blogi. Olen bloggaillut vuodesta 2011 (aiemmin pidin toista blogia josta kasvoin ulos) ja bloggailu kuuluu mun elämääni. Lady mustavalkoinen-blogi syntyi viime kesänä ja se on mun oma henkireikäni. En varmasti enää osaisi olla ihan ilman blogia, tosin tahti on nykyään maltillisempi postauksien suhteen kun alussa.

C - Café. Tykkään erilaisista kahviloista. Varsinkin kesäisin on ihanaa kierrellä kauniissa kahviloissa ja jokainen uusi kahvilalöytö on iso ilo.

D - Dance. Olen harrastanut tanssia kohta jo seitsemän vuotta, yhdessä tyttäremme kanssa. Aloitimme itämaisen tanssin siksi, että tahdoin opettaa tyttärelleni oman kehonsa hyväksymistä ja myös siksi, että kyseinen laji on erittäin tehokas selkä-/niskasärkyjen poistaja. Nykyään yhteisen harrastuksen merkitys on ollut iso asia, koska neiti on teini-iässä.

E - Elämä. Elämäni ei ole aina ollut ruusuista (Kenelläpä olisi?), mutta olen todella kiitollinen omasta elämästäni. Vaikeudet ovat opettaneet arvostamaan hyviä hetkiä ja muistamaan sen, että vaikeuksista selviää kun vain jaksaa yrittää.

F - Fiilis. Mä olen 110% fiilis ihminen. Tunteet näkyvät minusta jo kilometrien päähän. Aiemmin yritin niitä peittellä, mutta huonoin menestyksin. Nykyään fiilikseni tulevat ja menevät, minut tuntevat ihmiset sen kyllä tietävät.

G - Greece. Kreikka on matkakohteena sellainen minne on aina kiva mennä. Olen käynyt siellä kahdesti, mutta kumpaisellakin matkalla nautin täysin sydämin kreikkalaisesta meiningistä.

H - Home. Koti on mulle todella tärkeä paikka. Kodin täytyy tuntua kodilta, ja ihan jokainen asunto missä olemme asuneet ei sitä tunnetta ole tuonut. Tämä nykyinen asuntomme tuntuu Kodilta, isolla K.lla.

I - Itsepäisyys. Minut hyvin tuntevat ihmiset tietävät, että olen oikea itsepäisyyden huipentuma jos sille tuulelle satun. Välillä se on itsellekkin todella ärsyttävää, kun ei voi antaa periksi tuumaakaan, vaikka mikä olisi. Mutta välillä se on myös hyvä asia, monesti on homma hoitunut kun ei ole antanut periksi.

J - Jäätelö. Mä rakastan jätskiä. Ihan liikaa. Voisin syödä sitä litroittain. Kaipaan ihan hirmuisesti töttöröstä syötävää jätskiä, mutta keliakian takia en ole sellaista syönyt pitkään aikaan.
Mun lemppari jäätelöt ovat ehdottomasti Helsingin Jäätelötehtään minttusuklaa ja mansikka. Ja tietysti 3 Kaverin jäätelöt!

K - Keliakia. Tämä sairaus on loppuelämäni matkakumppani. Todettiin 2013 syksyllä, yhdeksän pitkän (ja kivuliaan) kuukauden etsimisen jälkeen. Ollaan tässä nyt etsitty kultaista keskitietä ja tutustuttu toisiimme.

L - Liikunta. Olen etsiskellyt viime vuosina kadonnutta liikunnaniloa. Se on löytynyt, mutta sitten taas hieman hävinnyt. Näin kevättä kohden lenkkikengät on taas kaivettu kaapista, pölyt pyyhitty ja aloitettu lenkkeilyt. Rakastan kävelylenkkejä ja niitä voikin seurailla mun Instagramissa...M - Musiikki. Musikaalisuus on aina ollut osa mua. En osaa pahemmin soittaa mitään, mutta laulaa luritan aina kun mahdollista. Olen nuorempana laulanut bändissä ja ollut 10. oppilas musiikissa. Kuuntelen jatkuvasti musaa. Musiikkimakuni on laaja, räpistä klassiseen, suomipopista musikaaleihin. Fiiliksen mukaan yleensä mennään.

N - Nelivarvaskilpikonna. Meillä on semmoinen konna kotona. Hän asustelee rappusten alla jossa hänellä on oma maja, lämpölamput yms. kilpikonnalle elintärkeät tavarat. Meidän konnapoika ei viihtynyt terraariossa, joten hän saa olla ihan vapaana. Yleensä hän oleilee omalla paikallaan lämpölamppujen alla, mutta jos nälkä tai tylsyys iskee niin hän kyllä kipittää meidän jalkoihin pyörimään.

O - Onnellisuus. Onnellisuus tulee pienistä asioista arjessa. On se sitten hymy teiniltä, kahvit töissä valmiina tai muu onnistumisen tunne. Onnellisuuteen vaikuttavat monet asiat, mutta tärkein oppi on se, että "sinä itse olet vastuussa omasta onnellisuudestasi".

P - Puhelin. Mulla on iPhone 5 ja voi juma jos se lagaisi, niin olisin ihan pulassa. Se on mun työkalu siinä missä tietokonekkin. Sillä päivitän usein sosiaalista mediaa ja olen yhteydessä läheisiini, ketä en näe päivittäin.

Q - Tämä on ihan turha kirjain! :D

R - Rakkaus. Rakastuin Mixuun yli 15-vuotta sitten ja rakastuminen on muuttunut syväksi rakkaudeksi yhteisellä matkallamme. Hän on päivieni ilo, hänen lähellä tiedän olevani turvassa, hän saa mut suuttumaan ja nauramaan samassa lauseessa. Hän on ihminen johon luotan 100% asiassa, kun asiassa. Tiedän että rakkauteni häneen tulee kestämään loppuelämäni. Ja mikä tärkeintä, hänen lähellään tunnen itse olevani rakastettu.

S - Sisustus. Rakas harrastukseni, josta myös aiemmin kaavailin päivätyötä. Sisustuksesta ei tullut päivätyötäni alan epävarmuuden takia, mutta harrastukseksi se jäi.T - Teini. Meillä asuu yksi semmoisessa iässä oleva neiti. Tyttäremme on kasvanut niin nopeasti pienestä tytöstä teiniksi, että me ollaan Mixun kanssa vanhempina välillä ihan helisemässä. Miten aika voikin mennä näin nopeasti?

U - Uni. Todella tärkeä juttu mulle. Mä tarvitsen paljon unta että olen hyvällä tuulella. Jotkut ihmiset pärjäävät vähemmällä unella, mulle ei riitä alle 8 tuntia millään. Mielummin 8-10 tuntia.

V - Vesi. Olen opetellut dogaamaan vodaa 2,5-3 litraa vuorokaudessa. Välillä se unohtuu ja olossa sen huomaa heti. Paras vesi on tietysti suomalainen hanavesi.

W - WAU! Sellainen olo mulla on päivittäin töissä. Mä rakastan koko mun pienellä sydämelläni työpaikkaani missä olen ollut kohta puolivuotta. Työpaikkani on perheyritys ja arvostan ihan mielettömästi kyseistä perhettä sekä kaikkia mun työkamujani. Joka aamu menen hymyssä suin töihin ja päivän mittaan hymy muuttuu nauruksi. Olen siis löytänyt unelmien työpaikkani.

X - X-asento. Olen aika hyvä siinä. Nukun kuulemma usein kyseisessä asennossa...

Y - Yöelämä. Tykkään välillä lähteä bilettämään yöelämään, mutta nykyään se tapahtuu todella harvoin. Ehkä siksi, ettei siitä johtuvaa univajetta sekä huonoa oloa tahdo enää kauhean mielellään.

Z - Zeepra. Leikitään että se kirjoitetaan noin. Seepralla on kauneimmat värit mitä maa päällään kantaa, musta ja valkoinen.

Å - Åbo. Turku on kaunis kaupunki. Siellä asustaa sukua ja kamuja. Siellä on myös kivoja kauppoja.

Ä - Äitiys. Yksi elämäni parhaista asioista. Haasteellinen työ, mutta niin palkitseva. En ole ikinä ollut mikään ns. perinteinen äiti, joka leipoo pullaa ja istuu hiekkalaatikon reunalla. Mutta omasta mielestäni olen ihan hyvin onnistunut tässä äitiydessä. Tosin nythän sitä vasta koetellaankin, kun teini-ikä on neidillä alkanut...

Ö - Ööö, no tota noin! Toi on lause, jota viljelen aika usein.Tämän haasteen tekemiseen menikin kivasti aikaa. Olisikikin kiva nähdä myös muiden aakkoset, eli ota haaste mukaasi jos tahdot. :)Terkuin,

Jonna


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Aakkoset oli yllättävän vaikeat, tai muutama kirjain lähinnä... :D :D

      Poista
  2. Olipa kiva lukea nämä aakkosesi! :) Täytyy ehdottomasti itsekin ottaa työnalle..

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!