lauantai 3. tammikuuta 2015

Suunnitelmia keittiöömme
Huh heijaa vain ja moikka,

Ihanaa tätä vuotta kaikille!
Täällä ollaan kotiuduttu reissusta ja nyt tietysti joulunjälkeinen sisustelufiilis on nostanut päätään. Mä olen tässä teille kertonutkin, että olen palavasti rakastunut varmasti kaikkien tuntemaan Marimekkoon, niin vaatteissa kun sisustuksessakin. Olen hieman leikitellyt ajatuksella, että jos meidän keittiöömme saisi Marimekon kankailla jotain kivaa tehtyä.

En nyt kuitenkaa ihan hurjaksi heittäytyisi, värit olisivat nuo mulle tutut ja turvalliset, eli mustavalkoinen. Mutta kuvitelkaapa tuossa yläpuolella olevan kuvan vasemman verhon tilalle seuraavista joku:Isot Kivet kankaan muotokieli sopisi täydellisesti meidän keittiöpöydän kanssa yhteen ja onhan se kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis!

 "Maija Isola sommitteli Kivet-kankaan vuonna 1956 väripaperista saksilla leikkaamistaan ympyröistä. Kuvioiden muoto lienee peräisin taiteilijan ateljeetalon tontilta käsivoimin raivatuista isoista rosoreunaisista kivistä. Tässä Isot kivet (1959) -rinnakkaismallissa samat kuviot toistuvat suurempina. "Minun ehdoton lempparini näistä on Kaivo, rakastan sen klassista kuviota! Mutta vain mustavalkoisena.

"Idea Kaivo-kuvioon (1964) syntyi, kun Maija Isola kaivolla käydessään pudotti ämpärin veteen ja jäi katsomaan veden pintaan muodostuvia eläviä renkaita. Komea Kaivo-kangas on paksua puuvillaa, joka tekee kankaasta ryhdikkään ja kestävän."Alkuperäinen Kivet on myös houkutteleva! Tosin itseäni vähän tuo musta tausta mietityttää...

"Maija Isola sommitteli Kivet-kankaan vuonna 1956 väripaperista saksilla leikkaamistaan ympyröistä. Kuvioiden muoto lienee peräisin taiteilijan ateljeetalon tontilta käsivoimin raivatuista isoista rosoreunaisista kivistä."


Jotain tuohon kyökkiin nyt silmä vaatii. Ja kyllä mä taidan kallistua verhoon tässä muutoksessa, se ei ole suuri sijoitus, mutta saa ihmeitä aikaan.

Mitäs tuumatte, olisikos tuohon hyvä joku edellämainituista kuoseista?Kyökkiään haaveissa sisustellen,


Jonna
(Kuvat lainattu: Marimekko)

7 kommenttia:

 1. Ihania vaihtoehtoja kaikki! Jotenkin isot kivet houkuttelisi eniten :) Käyhän kysymässä myymälässä, onko heillä näistä verhoista sovituspaloja? Auttaa kummasti päätöksen teossa.

  Ja ihanaa uutta vuotta myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi kaikki on kyllä ihania. :D
   Mahtavaa UV myös sinne Kerttulainen. <3

   Poista
 2. Mustapohjainen Kivet!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!