tiistai 21. lokakuuta 2014

Kokemukseni chian siemenistä
Hola kamut,

Oletteko kuulleet chian siemenistä? Kyseiset pikkuruisen pienet siemenet ovat päässeet top femmaan mun superfood kokeiluissa. Noin 10 kertaa itsenä määrän nestettä imevät ihme siemenet ovat päässeet ruokalistalleni ja voi hyvää päivää mitä kamaa!

Ostin I love me-messuilta Ekolon luomu chian siemeniä ja intopinkeänä heti löördaag aamusella päivällä laitoin kokeiluun kyseisen tuotteen.
Olin ohjeistuksen mukaan, joita googlailin netin ihmeellisestä maailmasta, laittanut siemenet lillumaan veteen, jotta ne tekeytyisivät chia-vanukkaaksi (mun mielestä se näytti limalta).
Päätin aloittaa kokeilun kevyesti, eli perinteisellä smoothiella.

Kaadoin chia-vanukkaan liman blenderiin, mukaan heitin banaania ja mustikkaa. Muutaman hetken surautus blenderissä ja mun aamupalani oli valmis. Itse chia-vanukas oli niin nestepitoinen, ettei lisänestettä tarvinnut, mutta tuohon olisi voinut lorottaa mitä vain nestettä mukaan.

Juoma Ultima Thuleen ja tiukkaan testiin!
Maku oli hyvä. Ei yhtään limainen, mitä alkuun pelkäsin. Banaani toi makeutta ja oikeastaan en edes tajunnut vetäväni kitusiini superkamaa.
Mutta mitä noi chian siemenet oikein on ja miksi mä olen niistä niin kiinnostunut?

Chian siemenet ovat niin mielettömän kiehtova tuote, että tässä muutama asia miksi itse siitä kiinnostuin:

"Chia siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. Tuotteen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä tai siemenissä. Omega-3 öljyt ovat tärkeässä roolissa vitamiinien ja muiden rasvojen liukenemisessa. Toinen hieno ominaisuus on Chia siemenen sisältämät ravintokuidut. Se sisältää n. 38 % hiilihydraatteja (30 % liukenemattomia, 3 % liukenevia ja loput aminohappoja). Korkea kuitupitoisuus sekä niiden hyvä nesteenimeytymis- ominaisuus (10 kertaa oman painona verran), auttaa painonhallinnassa sekä useissa ruoansulatusvaivoissa." (Lähde CocoVi)

Jos vielä kiinnostaa lukea lisää chian hyvistä puolista, niin täällä on oikea tietopläjäys.
Kuten olen teille täällä kertonut väsymyksestäni tämän pimeyden kanssa, niin ajattelin että nyt kyllä otan kokeiluun ihan kaiken mahdollisen. Päätin sitten aloittaa chian siemenistä. Kyseisissä siemenissä on niin paljon muitakin positiivisia ominaisuuksia (varsinkin näin keliaakikon näkökulmasta), kuten kuidun määrä. Sitä tuppaa tulemaan liian vähän, vaikka syönkin rehuja ihan hitokseen. :)

Onko chian siemenet tuttu juttu teille? Jos ei, niin kandee koklata. Helppo tapa hoitaa itseään.
Eniten nyt odotan noilta siemeniltä sitä, että väsymys katoaisi. Tosin on se jo hieman kaikonnut, mutta syy voi olla ihan muu. Olen nimittäin ihan intona viikonlopun ID-bileistä.
On ihan mahtavaa nähdä ja viettää iltaa/yötä kamujen kanssa.
Pientä vaatekriisiä tässä puskee, mutta hei! Ainahan voi lähteä nakuna. ;)

Kiitos muuten kaikille ihanille kyselyyni osallistuneille. Arvontakin suoritettiin ja voittaja nimimerkillä Suvi voitti ylläripaketin itselleen.

Nyt tämä mimmi lähtee nukkumaan, että jaksaa aamulla taas pirtsakkana lähteä töihin. On muuten edelleen maailman paras työpaikka. :)


Kuka on tulossa ID-bileisiin?


Mukavaa loppuviikkoa,

Jonna6 kommenttia:

 1. Heips! Mä olen ihan koulussa chian siemeniin. Laitan niitä lähes kaikkeen, puurot, smoothiet, rahkat jne...
  Mä olen tulossa id-gaalaan, toivottavasti törmätään siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chian siemenet ovat kyllä kovaa kamaa! Toimii hyvin ja masu tykkää.
   Oli kiva tavata vihdoinkin. <3

   Poista
 2. Noita chian siemeniä on ollut tarkoitus kokeilla, mutta enpä vaan ole saanut aikaiseksi. Yritän tehdä parannuksen;)
  Itse päätin skipata Indiebileet ensi viikolla olevan jalkaleikkauksen takia - en uskalla ottaa riskiä flunssista enkä etenkään jalkahankaumista;)
  Kivoja bileitä ja inspispäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kandee kyllä kokeilla siemeniä, on hyväksi keholle.
   Leikkaus taisi mennä ihan hyvin?

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, kiinnostuin siemenistä ja laitankin heti kauppalappuun. Omegojen saanti on itselläni heikolla kannalla joten tämä voisi olla apu siihen :)

  Olen tulossa ID-bileisiin!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista!