perjantai 12. syyskuuta 2014

Ihana, kamala LundiaMorjens,

Lundia-hyllystö. Mitä siitä tulee mieleen?
Aiemmin olisin vastannut, että Kierrätyskeskuksissa lojuvat Lundian Classic-hyllystöjen osat. Ne kellastuneet ja yksinäisinä nurkassa seisovat palasiksi rikotut osat...
Mutta en sanoisi niin enää!

Nykyään mulla tulee mieleen erittäin trendikäs ja upeasti muotoiltu suomalainen tuote, joka on tehnyt uuden tulemisen ja vauhdilla.


Lundia Oy on perustettu vuonna 1948 ja se kuuluu Sini-konserniin, joka on suomalainen perheyritys. Lundian tuotteet ovat tehty kestämään aikaa, niin laadultaan, kun muotoilultaan. Materiaalina käytetään vapaasti kasvanutta suomalaista massiivimäntyä.

Lundian historia ja nykyiset arvot ovat niin mielenkiintoista luettavaa, että kannattaa käydä lukemassa ne tästä.


Kaikki suomalaiset varmasti tietävät Lundian perus Classic-malliston. Se on juurikin se mallisto mitä on usean perheen olohuoneessa nähty kirjahyllyinä jo vuosikymmenien ajan. Design-klassikko siis!
Kun katsoo alla olevaa kuvaa, niin onhan se kaunis. Yksinkertainen, aikaa kestävä muotoilu ja muokattavissa jokaisen tarpeisiin. Väri vaihtoehtoja löytyy mustasta valkoiseen, jos puun sävyt ei tunnu omalta.Itse kuulun niihin ihmisiin jotka vierastavat puun sävyjä. Nyt kuitenkin puu on kovasti tullut taas sisustuksessa pinnalle. Näkyy raakavanerisia sänkyjä, puisia hyllyjä, teak-senkkejä. Ei ihme että itsekkin on taas alkanut innostumaan kyseisestä materiaalista. Mutta väri saisi meille tullessaan kyllä edelleen olla musta, valkoinen tai harmaa. Ihan vielä en niin kovasti ole ihastunut raakapuun väriin...
Alla olevan kuvan (ja ihan ylimmän) mustaksi lakattu Classic-hylly on kyllä todella kaunis.Seikkaillessani Lundian nettisivuilla (on muuten kauniit sivut!) tykästyin kovasti myös heidän sänkymalleihin! Näkisin meidän teinillämme helposti tuon alla olevan kuvan Lofty-sängyn.
Ja jos meillä olisi tarve kerrossängylle, niin sellainenkin heidän mallistosta löytyy...Niin se mieli vain muuttuu! Lundia on tehnyt sen mihin moni yritys ei pystyisi. Kunnollisen kasvojen kohotuksen ja jyräämällä omalla tekemisellään (arvoistaan kiinni pitäen) itsensä takaisin sisustajien huulille. Upeita suomalaisia muotoilijoita onkin päässyt näyttämään osaamisensa Lundian kautta, mm. viimeisimpänä sisustusarkkitehti Joanna Laajiston suunnittelema Lundia System, joka esiteltiin Habitaressa yleisölle.
Eikä mennyt tälläkään kertaa metsään uusi upea tuote! Hyvä Lundia.

Mitäs mieltä te olette Lundiasta, mitä muistoja se teille tuo?

Täällä vietetään vapaapäivää sairastellen! Ihan järkyttävä allergia tai flunssa päällä. En vielä tiedä, että kumpi. Nokka vuotaa, kun Esterin hanuri ja pää on niin kipeä, että ihan ärsyttää...
No, onni on nettiyhteys ja oma sänky. Sekä vapaapäivä. :)


Mukavaa perjistä kaikille,

Jonna


Muistakaahan klikkailla itsenne lukijoiksi tuolta alhaalta (googlen lukijat) tai sivupalkista (FB, lukijat, Bloglovin), niin näen vähän että ketä täällä seikkailee mun kanssa.(Kuvat lainattu: Lundia)

2 kommenttia:

 1. Tuo kellastunut kirjahyllykkö se minullekin tuli ennen mieleen, mutta kun etsiskelimme tyttären asuntoon huonekaluja, poikkesin myös Lundiassa - ja voi mitä huonekaluja - kauniisti työstettyjä, ajattomia, upeita huonekaluja - jään nyt odottelemaan sitä lottovoittoa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on kyllä todella kauniita, mutta se on myös totta että hinta on aika korkea. Toisaalta jos vertaa vaikka Muuton tuotteisiin, niin ei toi hinta olekkaan niin paha. :D
   Ja toi on kiva, että sitä voi kasvattaa pikkuhiljaa...

   Poista

Kaunis kiitos kommentista!